Suuria valintoja

Minua vain vähän mietitytti, aikoiko faija todellakin la­tautua vai käyttää lopunkin päivää viinasten litkimiseen. Faija alkoi penkoa Fiatista matkatavaroitamme. Hän ei ollut viime yönä viitsinyt ottaa huoneeseen edes hammas­harjaa.

Pomon saatua matkatavarajärjestelyt kuntoon päätimme tehdä kunnon kävelyretken. Majatalon emäntä osoitti meille erästä vuorta, jolta oli kuulemma mahtavat näky­mät, mutta matka edestakaisin oli hänen mielestään meille hieman liian raskas, koska päivä oli jo näin pitkäl­lä.

Silloin faija sai yhden älynväläyksistään. Mitä tehdä, jos haluaa kavuta korkeaa vuorta alas mutta ei viitsi kiivetä ylös? Tietysti otetaan selvää, onko vuoren huipulle auto­tietä. Emäntä sanoi, että kyllä oli, mutta jos aioimme ajaa autolla vuoren huipulle, joutuisimme kuitenkin kiipeä­mään sinne myöhemmin hakemaan auton.

taxi sign

– Otetaan taksi vuoren huipulle ja kävellään alas, sanoi faija. Ja juuri niin me teimme.

Emäntä soitti taksin, ja taksinkuljettajan mielestä me olimme aivan tärähtäneitä, mutta faija heilutti Sveitsin frangeja, jolloin kuljettaja teki täsmälleen, kuten faija käski.